/

23. 10. 2022

Brémy volají

Veletrh Space Tech Expo Europe, jehož pátý ročník se uskuteční 15. až 17. listopadu v německých Brémách, je očekáván jako největší veletrh kosmických společností letošního roku.

Účastníci se na veletrhu seznámí s nejnovějšími inovacemi v technologiích pro kosmické odvětví, komponenty a systémové inženýrství pro kosmické lodě, nosné rakety a družicové programy. Mezi vystavovateli, kteří se již přihlásili, jsou například společnosti Launcher, Leaf Space, ISAR Aerospace, Satlantis, Astroscale, Spire, D-ORBIT, Morpheus Space, Gomedia, Rocket Factory Augsburg a více než 400 dalších.

Na veletrhu nebude chybět ani Česká republika se svým stánkem Czech Space, na kterém se ukáží i partneři letošního českého kosmického podzimu. 

Souběžně s výstavou probíhají tři konference, na které je vstup zdarma – konference Industry Conference, Smallsats Conference a Mobility Connectivity Conference se budou zabývat klíčovými tématy, která dnes utvářejí tento sektor, a budou zahrnovat témata jako průzkum vesmíru, udržitelnost, trh New Space, navazující služby a aplikace, kybernetická bezpečnost či výrobní kapacity.