/

25. 8. 2022

Czech Space Week 2022 letos odstartuje 28. listopadu a opět přinese řadu novinek

V pořadí již pátý ročník největší akce v České republice zaměřené na kosmický průmysl proběhne od 28. 11. do 2. 12. 2022. Ať už jste velký průmyslový podnik, nově vzniklý start-up. pedagog, student a nebo jen fanoušek vesmíru, stejně jako v minulých letech se můžete těšit na spoustu informací, zajímavých hostů a nespočet možností seznámit se se vším a všemi důležitým, co hýbe kosmickým odvětvím v České republice. 

Zahajovací a zároveň klíčovou událostí letošního ročníku Czech Space Weeku je akce nazvaná Space2Business. Jedná se o průmyslový den kosmických firem společně s mezinárodní konferencí, B2B sekcí, veletrhem a bohatým doprovodným programem pro návštěvníky se zájmem o inovativní vesmírné technologie. Cílem akce je podporovat podnikání v kosmickém průmyslu a vytvářet nová obchodní partnerství. Akce navazuje na sérii úspěšných Kosmických průmyslových dní, které proběhly na předchozích ročnících festivalu. Tentokrát však akce věnuje zvláštní pozornost spolupráci napříč celou Evropou a se státy z Afriky a Blízkého východu. 

V rámci akce proběhne také bohatý doprovodný program, mezi kterými nebudou chybět panelové diskuze na téma Space Together se zástupci kosmických agentur z celého světa či Building Lunar Economy, která se bude věnovat dopadům a příležitostem mise LUGO, která se má v roce 2030 vypravit k Měsíci.

Řada akcí v rámci Czech Space Week sice proběhne v Praze, ale letos se chystáme i do dalších regionů. Na palubě je s námi  totiž i řada regionálních Hvězdáren, které chystají svůj program.  V dalších článcích na tomto portále vás budeme pravidelně seznamovat s plánovanými aktivitami Czech Space Week 2022. Můžete se také zaregistrovat do našeho pravidelného newsletteru, aby vám žádná novinka neutekla.

Generální partnerem letošního ročníku Czech Space Week se stala brněnská společnost TRL Space Systems. Další partnery budeme postupně představovat.

 

Akce: Czech Space Week

Termín : 28. – 2. 12. 2022

Místo: online, fyzicky: Praha, Brno a další regionální města