/

10. 11. 2020

Příležitosti pro studenty v Evropské kosmické agentuře

Jedním z hostů panelové diskuze ‘Kosmické příležitosti pro studenty a absolventy‘ byl Richard Hynek, který pracuje jako systémový inženýr v L.K. Engineering, kde vyvíjel mechanismy pro rozevírání solárních panelů nebo magnetický divertor pro misi ATHENA.

Richard sám absolvoval program ESA Young Graduate Trainee a Albach Summer School, díky kterým měl možnost pracovat na misích jako třeba EUCLID, PROBA3, JWST.

“Přihláška do YGT programu Evropské kosmické agentury byla mým nejlepším profesním rozhodnutím. Stáž byla velmi náročná, pokud chcete, je s Vámi zacházeno jako se skutečným zaměstnancem. To vám dává možnost přispívat do realizace vesmírných misí a vědy a učit se od těch nejzkušenějších. Zároveň je ale I prostor pro zábavu – každý rok nastupuje kolem 100 nových trainees, kteří tvoří unikátní komunitu. Dnes mám díky tomu přátele po celé Evropě a vždy se těším na další služební cestu do ESTECu. Proto chci povzbudit studenty všech ročníků – máte dnes možnosti jako nikdy předtím, nebojte se přihlásit do některého z programů ESA. Má to pro vás jen samá pozitiva.” říká o stážích v ESA Richard.

ESA training facility

Tyto stáže byly pro Richardovu kariéru i rozvoj zásadní a všem studentům by je rád doporučil. Zde pro vás připravil seznam všech aktuálních příležitostí! Určitě se na ně podívejte. Třeba pomohou právě vám nastartovat vesmírnou kariéru.

ESA nabízí i další programy, které vypisuje během roku. Pro více informací sledujte webové stránky esa.int nebo sociální sítě ESA – European Space Agency.

Stáže jsou též příležitostí najít si přátele z celé Evropy.