/

25. 10. 2022

Vesmír je blíž, než si myslíte

I když je hranice vesmíru nepředstavitelně daleko, může ležet využití kosmických technologií blíž, než by se zdálo – v Česku. I v tomto duchu se nese letošní pátý ročník festivalu kosmických aktivit Czech Space Week. Je tomu, kromě jiného, i díky mobilní aplikaci společnosti Uneeqly, která se letos stala partnerem festivalu. Ve své kartě Vesmírné Česko bude informovat veřejnost o vesmírných aktivitách v naší zemi. Budete se tak moci dozvědět o všech akcích probíhajících v rámci festivalu, ale také o dalších aktivitách po jeho ukončení.

V aplikaci Uneeqly bude dál možné sledovat kde, kdy a jaké akce s vesmírnou tématikou se napříč Českem konají. Nabídne tak například programy hvězdáren a planetárií nebo třeba upozorní na aktuální expozice jiných institucí zabývajících se pozorováním Sluneční soustavy.

Uneeqly je startup vzešlý ze spolupráce s ESA, který využívá technologii GNSS geolokace a jednoznačné identifikace v čase a místě. Uneeqly vytváří nový ekosystém umožňující spolupráci mezi malými a středními podniky a regiony v celé ČR i napříč EU. Zjednodušuje jejich propagaci pomocí pobídek k objevování nových míst a zážitků. Díky Uneeqly získávají turisté a obyvatelé regionů komplexní přehled a rozcestník v jedné aplikaci, ať už se nacházejí v kterékoli destinaci. Díky lokalizaci mají vždy po ruce nejnovější nabídky z nejbližšího okolí.

Aplikaci můžete stahovat zde: