/

25. 8. 2022

Vesmírný podzim bude nabitý

Stejně jako je tomu posledních několik let, agentura CzechInvest společně s Ministerstvem dopravy se mimo jiné snaží každoročně zapojovat do velké řady aktivit, které mají za cíl podpořit vznik a rozvoj firem, které působí v kosmickém průmyslu. A to nejen na území České republiky, ale i za jejími hranicemi.

V letošním roce proběhne hned několik evropských akcí, na kterých nebude česká vlajka chybět.

  • 18. – 22. 9., 73rd International Astronautical Congress (IAC), Paříž – Po letech je IAC konečně opět v Evropě. Poprvé představíme Czech Space formou českého národního stánku na této největší mezinárodní akci věnované kosmonautice.
  • 28. – 29. 9., ESA Industry Space Days 2022 – Space For Business Opportunities, ESA- ESTEC, Nizozemsko – Akce, kterou by si neměla nechat uniknout žádná česká firma. Letos mimo jiné budou v rámci programu představovány i úspěchy sítě ESA Space Solution a ESA Commercialisation Gateway, které působí i v České republice jako ESA BIC, Technology Broker a Business Application Ambasador.
  • 3. – 6. 10., European Space Week, Praha – také poprvé zavítá do České republiky. Akce je sice organizovaná Evropskou komisí, ale jako pořadatelská země připravujeme národní expozici Czech Space, kde návštěvníkům ESW interaktivně představíme největší úspěchy České republiky v kosmickém sektoru. Zároveň chystáme i doprovodný program v podobě oblíbené akce Space for Women.
  • 15. – 17. 11., Space Tech Expo Europe, Brémy –  i zde, na jedné z největších evropských akcí pro vesmírný průmysl, bude mít Česká republika letos poprvé svůj národní stánek.

 

Klíčovou akcí pak je již pátý ročník Czech Space Weeku, o kterém si můžete přečíst více podrobností v tomto článku.

 

https://www.czechspaceweek.com.uvirt135.active24.cz/czech-space-week-2022-letos-odstartuje-28-listopadu-a-opet-prinese-radu-novinek/