/

18. 10. 2021

Ženy na Space Weeku: Na jaké hvězdné osobnosti se můžeme těšit

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Stejně jako každý rok, i letos na festival Czech Space Week míří významné osobnosti, které se podělí o své osobní příběhy, pracovní úspěchy či zajímavosti ze svého okolí. Na koho se tedy můžeme těšit?

Kateřina Falk je vědkyně, která se zabývá experimentální fyzikou s přesahem do kosmického výzkumu. V současnosti působí v Drážďanech jako vedoucí skupiny Helmholtz Young Investigator Group a jako popularizátorka vědy. Kateřina se také v minulosti se podílela na vývoji evropského laserového centra ELI Beamlines.

Anita Sengupta o sobě píše, že je letecká inženýrka, podnikatela v oblasti letectví, a raketová vědkyně, profesorka inženýrství a pilotka a veteránka.  Byla hlavní systémovou inženýrkou týmu, jenž vyvinul převratný nadzvukový padákový systém, díky němuž mohla sonda Curiosity přistát na Marsu.

Nathalie Claudel je hlavní francouzská konzultantka pro EUSPA. Donedávna pracovala také jako manažerka programu pro vypouštění družic pro ARIANESPACE, což je francouzská společnost provozující komerční dopravu nákladu do vesmíru.

Francisca Matos je mladá inženýrka narozená v portugalském Aveiru. Do společnosti OHB Czechspace nastoupila jako absolventka hned po ukončení magisterského studia a v současné době pracuji jako inženýrka pro analýzu konstrukcí.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]